Üdvözöljük Önt Argentínában, a La Casa Argentina-ban!

A La Casa Argentina éttermet 2006. december 8-án nyitottuk meg Prágában, a Dlouhá utca 35 szám alatt. Akkoriban egy teljesen egyedülálló projekt volt egyszerű céllal: betölteni a hatalmas piaci rést és létrehozni egy olyan helyet, amelynek nemcsak a konyhája egyedülálló, hanem eredeti design és kivételes atmoszféra is jellemzi. Az étterem minden részletében Argentínát idézi - a legapróbb faragástól kezdve a diszkréten becsempészett élő állatokon át a különleges virágokig. Az enteriőr design elemei mind exotikusak és egyediek – akár egy megkövült fáról, akár óriás kagylóról beszélünk. A megálmodók eredeti céljának helyénvalóságát mi sem bizonyítja jobban, mint a magas szintű látogatottság és a visszatérő vendégek elégedettsége.

Mi várja Önt?

Tálcán kínáljuk Argentínát! A több részre osztott éttermet úgy terveztünk meg, hogy ott A-tól Z-ig bemutathassuk Önnek Argentínát. Elég csak belépni és egy pillanat alatt más világban érzi magát az ember. Az atmoszféra által elvarázsolva, magával ragadja a régi idők illata, amely oly intenzív és elbűvölő: a La Bacca negyed kikötőjének illata keveredik a kemény tengerészek sós a gyönyörű nők bódító illatával. Testében érzi a bandoneon vibrálását, füleiben melankolikus dallam cseng és azon veszi észre magát, hogy Önt is átjárja a szenvedélyes argentin tangó ritmusa. Tovább lépve néhány lépést az Iguazu szalonban találja magát vízesések és élő leguánok között az érintetlen argentin természet ölelésében. Ahogy sétál tovább, szinte kedvet kap ledobni a cipőjét és belemártani lábát a sós hullámokba. Ilyen valósághű az Isla szalon atmoszférája, amelyet az impozáns korall bár ural. Ha egy pohárka igazi rumot szeretne, lépjen fel a Puerto la Boca szalonban kikötött hajó fedélzetére, vagy sétáljon tovább az újonnan megnyitott Mendoza szalonba, ahol az argentin boroké a főszerep.

Argentin bika steak

Gasztronómiai szempontból a legcsalogatóbbak természetesen a marha steakek, melyek a legjobb minőségű argentin bikahúsból készülnek és amelyek ízében egyértelműen érződik mind az állatok szabad, természetes tartása a füves pampákon, mind a kíméletes vágásmód. A hozzá kapcsolódó, nyílt grillen („parillán“) való speciális elkészítési mód, amely fékezi a zsír kicsöpögését a húsból és az azt követő lesütés igazán egyedülálló ízt kölcsönöz a húsoknak. Persze a Casa Argentina nem csak kiváló steak-eket kínál, hanem friss halból, tenger gyümölcseiből készült ételeket és ízletes salátákat, melyek választéka minden nyáron bővül. Az ételek harmonikus ízét pedig kiválóan kiegészítik az argentin-, illetve a világ más tájairól származó borok.

Grill és koktél bár

Egy újabb indok arra, hogy ellátogasson egyedi grill éttermünkbe és koktél bárunkba bizonyosan a fantasztikus koktélok lesznek, melyeket mixereink nagy odafigyeléssel készítenek. Rendszeresen figyelik a világtrendeket, melyeket ismét a harmonikus és kiegyensúlyozott ízű koketélok uralnak. pl. a Martinyból készül kevert italok. Természetesen emellett számos minőségi rum márkát és egyéb desztillátot is megtalál nálunk. Az egész élményt pedig még a legjobb kubai szivarok íze koronázhatja meg, melyeket sommeliérünk szolgálja fel Önnek az Ön asztalánál.

www.lacasaargentina.cz

alt alt
alt alt